6 tipp a baba legnagyobb biztonságáért

A blogon található tartalom kizárólag tájékoztatási és oktatási célokat szolgál. Nem helyettesíti a professzionális orvosi tanácsot, diagnózist vagy kezelést. Mindig kérje ki szakképzett egészségügyi szolgáltató tanácsát, ha bármilyen kérdése van, és többet szeretne megtudni gyermeke speciális szükségleteiről.

Legjobb tippek a baba biztonságához

  1. Mindig biztonságos elalvás 

A csecsemők megszokott ciklusban esznek, alszanak, és pelenkát kell cserélni nekik. Bármilyen kimerült is Ön fontos, hogy mindig kövesse a biztonságos alvás gyakorlatait. Ahhoz, hogy emlékezzen a biztonságos alvás elemeire, egyszerűen emlékeznie kell erre a néhány dologra:

Egyedül: helyezze a babát a kiságyába laza takarók, párnák vagy plüssállatok nélkül.

Hát: fektesse a babát a hátára, bepólyálva vagy betakarva.

Kiságy: a babának mindig a saját kiságyában vagy a gyermekágyban van a helye.

A baba kiságyának erős matracnak kell lennie, jól illeszkedő lepedővel. Ha aggódik amiatt, hogy a babának melege lesz alvás közben akkor adjon rá kis zoknit is.

  1. Ellenőrizze kétszer is az autóülést

Mielőtt elhagyná a kórházat vagy a szülési központot, csecsemő autósülést kell beszerelnie az autójába. A becslések szerint azonban az autóülések több mint fele helytelenül van beszerelve, vagy nem megfelelően használják. Ha Ön egy kisgyermek szülője, fontos, hogy minden alkalommal megbizonyosodjon arról, hogy az autósülés megfelelően van felszerelve, és minden alkalommal, amikor beül az autóba, gyermeke megfelelően be van csatolva. 

  1. Nézzen utána egy biztonságos bébifigyelőnek

A kisbaba szemmel tartása, megfigyelése az egyik legjobb módja a baba biztonságának. Ráadásul a babaőrző nyugalmat adhat, ha éppen nem tud egy szobában tartózkodni gyermekével.

A babafigyelés proaktív megközelítéséhez nézze meg az Owlet Dream Duo 2-t. Kövesse nyomon babája alvásminőségi mutatóit – például a pulzusszámot és az átlagos oxigénszintet – miközben HD videót továbbít a mobiltelefonjára. Ezenkívül nézheti élőben a babát, kétoldali hangátvitellel, elmenthet egyes videokat, figyelheti az alvástrendeket, hogy megtudja, mikor kell a babának ébrednie vagy elaludnia, és értesítéseket kap, amikor a babának szüksége lehet Önre.

  1. Tervezze meg a vészhelyzeteket

A baba biztonsága nem csak az otthoni környezetet foglalja magában. Az olyan természeti katasztrófák, mint az árvizek, erdőtüzek és tornádók családok ezreit érintik évente, és az előre tervezés időt és stresszt takaríthat meg, és segíthet az egész család biztonságában. A lehetséges vészhelyzetekre való felkészüléshez:

Hozzon létre egy listát a vészhelyzeti kapcsolatokról

Tervezze meg, hogyan menekülhet a környékről

Csomagoljon be egy sürgősségi zsákot kellékekkel

 

  1. Telepítse a füst- és szén-monoxid-riasztókat

Győződjön meg arról, hogy otthona fel van szerelve füst- és szén-monoxid-riasztóval, és ez működőképes. Havonta tesztelje és rendszeresen ellenőrizze az elemeket, hogy mindig működőképesek legyenek. Minden otthonban és lakásban működő füst- és szén-monoxid-riasztóval kell rendelkezni minden emeleten, és egy olyan hőforrás közelében, mint a konyha és a kemence. Tűz vagy szén-monoxid-szivárgás esetén ezek a riasztók megmenthetik családja életét.

 

  1. Rögzítse a laza vezetékeket

Az elektromos csatlakozók és a redőnyök hosszú vezetékei nagyon komoly fulladásveszélyt jelentenek csecsemők és kisgyermekek számára. Csomagolja be és rögzítse a lámpák vagy monitorok extra vezetékeit, és soha ne helyezze baba kiságyát vagy táskáját nem rögzített vezetékek közelébe. A teljesen biztonságos megfigyelési élmény érdekében az Owlet Cam® 2 felülmúlhatatlan. Az Owlet Cam egy biztonságos fali rögzítőkészlettel érkezik, amely távol tartja a laza zsinórokat a kis kezektől, és gond nélkül felszerelhető a babaágyra. Az Owlet Cam biztonságos Wi-Fi kapcsolaton keresztül is streamel.

Madelyn Harris

Shopping Cart
Scroll to Top