4 tipp hogyan aludjunk nyugodtan a babával

  1. Hozzon létre egy igazán nyugodt alvóhelyet

Van néhány egyszerű lépés, amelyeket megtehet annak biztosítására, hogy babája a lehető legjobban aludjon. A tervezés legnagyobb részét a gyerekszoba és a hálóhely kialakítása teszi ki.

Elnyomhatja a külső zajokat, például a háziállatokat, az idősebb testvérek lármáját és egyéb zajokat. Utánozza azokat a hangokat is, amelyeket a baba az anyaméhben hallott, így extra nyugtató és ellazító érzést nyújt számára. Sok felnőtt számára a fehér zaj melletti alvás is előnyös, ezért próbálja ki Ön is, együtt a babával!

A csecsemőkre a zajon kívül a fény is hatással van. A gyerekszobába beszűrődő erős fény kevésbé ideális alváshoz és korai ébredéshez vezethet. A sötétítők használata lehetővé teszi Önnek és babájának a hosszabb, megszakítás nélküli alvást.

Egy másik fontos tényező a hőmérséklet. A baba alvóhelyének ajánlott hőmérséklete 68-72 Fahrenheit fok. A megfelelő TOG (Thermal Overall Grade) hálóruha párosítása biztosítja, hogy babájának ne legyen túl melege vagy túl hideg az éjszaka folyamán, ami korlátozza a szükségtelen felébresztést.

  1. Kövesse a kialakított rutint

A csecsemők jól érzik magukat a szerkezetben és a rutinban, ami egyben időt hagy a nap megtervezésére, és megkapja a szükséges „én időt”. A rutin kialakítása, még az első néhány hónapban is, hihetetlenül hasznos lehet. Mivel a csecsemők kiszámíthatatlanok lehetnek, különösen alvás közben, ügyeljen arra, hogy a rutinja ne legyen túl szigorú, és alkalmazkodjon a rövid vagy elmulasztott alvásokhoz.

Az ébrenléti idők kulcsfontosságúak annak biztosításában, hogy babája megfelelő mennyiségű alvást és ébrenléti időt kapjon a nap folyamán, ami segíthet megelőzni, hogy a kicsi túlaludja magát. 

  1. Jusson pihenőidő saját magának is

Szülőként a baba biztonsága és jóléte a legfontosabb, ami gyakran az Ön álmatlan éjszakáinak oka lehet. A stressz a felnőttek alvás zavarainak kiemelkedő oka. A stressz csökkentése érdekében adjon minőségi pihenőidőt magának az alábbiak alapján::

  • Egyedül
  • A hátukon
  • Kiságyban vagy ládában

Ha követi ezeket az irányelveket, kevésbé fog aggódni a kicsi miatt az éjszaka folyamán.

Egy másik nagyszerű lehetőség a nyugalom érdekében az Owlet Dream Sock és az Owlet Cam 2. Nem csak, hogy szorosan szemmel tarthatja babáját, de a Cam nyomon követi és értesíti Önt, ha sírást észlel. A Dream Sock nyomon követi a kicsi alvásminőségi mutatóit, beleértve a pulzusszámot és a véroxigénszintet, így az egész család nyugodtabban aludhat.

  1. Kérjen segítséget

Minden szülő kérhet segítséget! Legyen szó barátokról vagy családtagokról, akik intéznek ügyeket, vagy vigyáznak a babra napközben, miközben Ön jól megérdemelt szünetet tart, tudván, hogy nincs egyedül.

Lindsey Hennigar

Shopping Cart
Scroll to Top